Bellen
Route

Project oplevering Mrija Vlaardingen

Bij een bedrijventerrein in Vlaardingen is er een woonwijk genaamd Mrija voor de langdurige opvang van bijna 800 Oekraïense vluchtelingen gebouwd.

In totaal zijn er 409 flexibele woningen gebouwd voor 762 vluchtelingen. Er zijn drie verschillende soorten huizen: een-, twee- en driepersoonshuizen, deze woningen zijn van alle benodigdheden voorzien.

Van braakliggende grond tot veilige thuishaven

In opdracht van de gemeente Vlaardingen realiseerden De Meeuw een innovatieve aanbieder van flexibele gebouwen samen met Heijmans binnen acht maanden diverse flexwoningen en 48 ‘Heijmans ones’ (lees: tiny houses). Maar dat is nog niet alles. In Mrija realiseerden De Meeuw ook een basisschool met gymzaal en twee gemeenschappelijke gebouwen met ruimte voor werk en zorg. De wijk is aangekleed met speelplekken, fiets- en wandelpaden én niet te vergeten: groen.

Daarom flexgoed

Mrija is voor ruim 1.000 Oekraïense vluchtelingen een droom die uitkomt. De wijk staat symbool voor een veilig Oekraïne zonder oorlog. Omdat snelheid hier een vereiste was, bood flexgoed de oplossing. De industrieel vervaardigde, kant en klare woongebouwen rolden al snel uit de productiehal in Oirschot, waarna alles werd afgemonteerd op locatie. De woongebouwen tellen twee tot drie verdiepingen en de houtlook gevels geven Mrija een warme uitstraling. De 339 flexwoningen bestaan uit studio’s en 2- en 3-kamerwoningen zodat er ruimte is voor verschillende gezinssamenstellingen. Ook zijn de woningen volledig ingericht en gemeubileerd en zijn er gezamenlijke wasruimtes.

Aan alles gedacht

Naast wonen is er in Mrija genoeg ruimte om te leven, werken, sporten, spelen en leren. Zo vind je in een van de gezamenlijke gebouwen een huisarts speciaal gericht op oorlogsvluchtelingen en Stroomopwaarts (SOW), een bemiddelaar die de Oekraïeners helpt bij de zoektocht naar (passend) werk. Ook is er een spreekkamer waar het wijkteam, jeugdhulp, Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en Wmo-ondersteuning regelmatig te vinden zijn. Daarnaast is Mrija kindvriendelijk. Basisschool De Vriendschap met gymzaal vormt het hart van de wijk en overal verspreid vind je speelplekken en groen. Parkeren doen bewoners aan de rand, dat maakt het veiliger en autoluw. Wel zijn er genoeg wandel- en fietspaden om je van A naar B te verplaatsen.

Deze nieuwe woonwijk is volledig opgeleverd dankzij het team van Mattanna. Al onze medewerkers hebben de GPI Generieke Poort Instructie en het VCA certificaat, hierdoor kunnen onze medewerkers veilig bouwterreinen betreden en hun werkzaamheden uitvoeren.

Wilt u ook uw project turn-key opleveren voor uw klanten? Neem dan contact met ons op!

NOS artikel: Eerste 60 bewoners nemen intrek in de nieuwe woonwijk Mrija

Foto van Mattijs - directie Mattanna B.V.

Een advies gesprek inplannen ?

Direct bellen
meer nieuws

Andere berichten

Mobiele telefoon met Instagram pagina van Mattanna B.V.

Volg onze social media kanalen

U kunt ons vinden op Facebook, LinkedIn en Instagram. Lees hier de laatste updates over de dagelijkse werkzaamheden die wij uitvoeren.

Naar LinkedIn pagina

Offerte aanvragen

Heeft u een vraag of wilt u vrijblijvend advies?

Adres

Trawlerweg 22
3133KS Vlaardingen

Bedrijfsgegevens

E-mail
info@mattannabv.com

KVK-nummer
80375294

BTW-nummer
NL861652848B01​

Telefoon

010-795 42 59‍
Buiten kantooruren:
06-85 25 75 92

Bedankt voor uw bericht, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Oops! Something went wrong while submitting the form.