Bellen
Route

Woning of bedrijfspand verduurzamen?

Verduurzamen


Wilt u niet langer afhankelijk zijn van de schommelende energieprijzen? En een steentje bijdragen aan de toekomst van onze planeet? Dan is het essentieel om uw woning of bedrijfspand te verduurzamen! Maar hoe kunt u efficiënt uw woning verbeteren? uw woning isoleren & ventileren, staat op nummer 1 bij het verduurzamen van uw woning. Met een naadloze isolatieschil hoeft u veel minder te stoken en dalen uw energiekosten sterk. U kunt uw woning (extra) isoleren met:

Isoleren & ventileren

Dakisolatie: de meeste warmte ontsnapt via uw dak. U kunt gelukkig vrij eenvoudig uw dak laten isoleren door aan de binnenkant isolatiemateriaal tussen de houten balken te klemmen. Heeft u een dakrenovatie in de planning? Dan is het dak laten isoleren aan de buitenkant een beter idee.

Muurisolatie: de muren van uw woning vormen een grote oppervlakte, waardoor de woning veel warmte kan verliezen. uw spouwmuren laten (na)isoleren is dan ook een efficiënte maatregel om uw huis te verduurzamen. Zijn uw spouwmuren niet geschikt voor na-isolatie of wil u uw gevel vernieuwen? Dan kunt u ook de buitengevel laten isoleren met een nieuwe gevelbekleding als afwerking.

Nieuwe kozijnen: ook met nieuwe kozijnen bespaart u flink op uw energierekening. Dankzij isolatieglas en isolerende raam- en deurkozijnen houdt u optimaal de warmte binnen, geniet u van heerlijk wooncomfort en geeft u uw woning een nieuwe uitstraling.

Vloerisolatie: uw vloer laten isoleren kan ook zonder sloopwerkzaamheden. In veel gevallen kan een vakman het isolatiemateriaal aanbrengen tegen het plafond van je (kruip)kelder. Wilt u uw vloer echter laten renoveren en ook vloerverwarming laten aanleggen? Dan is vaak de beste optie uw vloer vanaf boven te laten isoleren.

Verwarmen

Uw woning verbeteren is ook duurzaam verwarmen. De overheid zet het uitfaseren van fossiele brandstoffen als stookolie en gas dan ook hoog op de agenda. Maar wat zijn uw opties om uw woning energiezuinig te verwarmen met hernieuwbare energie? Wij hebbben drie verschillende opties voor u op een rij gezetj:

Warmtepomp: de overheid laat er geen twijfel over bestaan. De toekomstige norm om uw woning te verwarmen is een (hybride) warmtepomp. Zo’n cv-installatie haalt tot 80% van zijn geproduceerde warmte uit hernieuwbare energie (lucht, aardbodem of grondwater). Voor de resterende 20% heeft zo’n systeem elektriciteit nodig.

Biomassaketel: ook pellets en hout(snippers) zijn een vorm van hernieuwbare energie. Met een biomassaketel kunt u ook uw woning verbeteren qua duurzaamheid. Bovendien zijn deze grondstoffen ook goedkoper dan fossiele brandstoffen als gas en stookolie.

Zonneboilercombi: met een zonneboilercombi kunt u ook energiezuinig en duurzaam uw woning verwarmen (+ het sanitair water). Naast zonnecollectoren en een groot voorraadvat heeft een zonneboilerinstallatie ook een geïntegreerde cv-brander (om bij te verwarmen bij weinig zon).

Wetgeving

Per 1 januari 2023 moet een bedrijfspand minimaal energielabel C hebben. Dit betekent dat een bedrijfspand dit jaar nog aan de gestelde eisen moet voldoen om een boete te voorkomen. Het maximale primair fossiel energiegebruik ligt dan op maximaal 225 kWh per m2 per jaar. Voldoet uw pand niet aan deze eis, dan mag u het per 1 januari 2023 niet meer als kantoorpand gebruiken.

Advies op maat

Mattanna verduurzaamt uw pand door het installeren van LED-verlichting, zonnepanelen of één van de vele andere energiebesparende opties. Hierbij krijgt u altijd advies op maat!

Een greep uit de mogelijkheden:

  • LED-verlichting
  • Zonnepanelen
  • Ontwerp van E-installaties
  • Elektrotechnische renovatie

Met een geldig energielabel A, B of C voldoet uw bedrijfspand aan de norm voor 2023. Met het oog op de toekomst is het verstandig om alvast energiebesparende maatregelen te onderzoeken en gebruik te maken van de natuurlijke momenten. Let bij uw huidige energielabel op de geldigheidsduur van 10 jaar.

Wilt u advies op maat over verduurzaming van uw woning of voor Energielabel C voor uw bedrijfspand? Neem dan direct vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord en nemen alle verduurzamingsopties met u door!

Foto van Mattijs - directie Mattanna B.V.

Een advies gesprek inplannen ?

Direct bellen
meer nieuws

Andere berichten

Mobiele telefoon met Instagram pagina van Mattanna B.V.

Volg onze social media kanalen

U kunt ons vinden op Facebook, LinkedIn en Instagram. Lees hier de laatste updates over de dagelijkse werkzaamheden die wij uitvoeren.

Naar LinkedIn pagina

Offerte aanvragen

Heeft u een vraag of wilt u vrijblijvend advies?

Adres

Trawlerweg 22
3133KS Vlaardingen

Bedrijfsgegevens

E-mail
info@mattannabv.com

KVK-nummer
80375294

BTW-nummer
NL861652848B01​

Telefoon

010-795 42 59‍
Buiten kantooruren:
06-85 25 75 92

Bedankt voor uw bericht, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Oops! Something went wrong while submitting the form.